ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
190 ΧΡΟΝΙΑ 1818 - 2008

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Κατηχητικά σχολεία

 «ἄφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός με

τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν». (Ματθ. ιθ’ 14)
Πόθος, λαχτάρα και προσωπική ευτυχία κάθε γονιού είναι να δει και να χαρεί τα παιδιά του ευτυχισμένα και επιτυχημένα αύριο στην κοινωνία. Το έργο της ανατροφής και της διαπαιδαγώγησης ενός παιδιού είναι ιδιαίτερα δύσκολο στις μέρες μας που τόσοι κίνδυνοι παραμονεύουν, προσπαθώντας να τα παρασύρουν και να τα καταντήσουν ερείπια πάνω στον ανθό της ηλικίας τους, γκρεμίζοντας και τα όνειρα κάθε γονιού.

Η Εκκλησία μας προσεύχεται και ζητάει τη βοήθεια του Θεού στο δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών σας. Παράλληλα έρχεται βοηθός και συμπαραστάτης στην προσπάθειά αυτή, με τα Κατηχητικά Σχολεία για κάθε ηλικία, που λειτουργούν στην Ενορία μας. Το έργο αυτό η Εκκλησία μας το προσφέρει αφιλοκερδώς και με μοναδικό κριτήριο την αληθινή και άδολη αγάπη στα παιδιά Της. 
Τα παιδιά συγκεντρώνονται κυρίως κατά το Σαββατο στην αίθουσα που λειτουργεί για αυτό το σκοπό στο ναό μας, προκειμένου να παίξουν, να τραγουδήσουν κ.α. Επίσης, συμμετέχουν σε πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, ping – pong , σκακιού και άλλων παιχνιδιών.
Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή του Χριστού και το έργο της Αγάπης Του, ώστε να παρακινηθούν και αυτά να αγαπάνε τους άλλους και να προσφέρουν αύριο στην κοινωνία.
Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μας περνάνε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, γεμίζοντας από αγνή ψυχαγωγία, ενώ παράλληλα βρίσκουν την αληθινή χαρά κοντά στον Χριστό.
Ο εφημέριος σας 
Πρωτ. Σωτήριος Χαρίσης 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Για παιδιά Δημοτικού : Σάββατο 15.30 – 17.00 υπεύθυνος : Νικόλαος Χαρίσης 

Για παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου : Σάββατο 19.00 – 20.00 υπεύθυνος : π.Σωτ Χαρίσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: